Zuiderzeemuseum trapt 2020 af met creatief en muzikaal programma

ENKHUIZEN – In januari staan er diverse creatieve en muzikale activiteiten op de agenda van het binnenmuseum. Wil jij leren hoe je een gat in jouw kleding repareert óf jouw eigen initialen borduurt? Bezoek dan iedere zaterdag het Handwerkstation in het atrium. Of kom op zondag langs voor een intiem miniconcert.

Handwerkstation
Kom op zaterdag, tot en met 8 februari 2020, tussen 11.00 en 16.00 uur naar het Handwerkstation! Hier leer je alle geheimen van het breien met kralen, creatief borduren en het repareren – stoppen, krammen, mazen – van gaten of scheuren. De kledingstukken in de tentoonstelling Kleren maken de vrouw vormden een inspiratiebron voor onderzoeker en documentairemaker in de mode Theodorus Johannes. Theodorus Johannes is op 25 januari aanwezig om je extra te inspireren! Je vindt het Handwerkstation in het atrium van het binnenmuseum. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis voor museumbezoekers.

Miniconcerten
Ook deze winter vindt er een serie miniconcerten in het atrium plaats. Een uiteenlopend aanbod van onder andere vioolmuziek tot shanties wordt ten gehore gebracht. Op de zondagen 12, 19, en 26 januari treden Annah Posthumius, Paddy’s Passion en John and Jay Vickers op in het atrium.
De miniconcerten zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum.
Tijdstip: 12.00 – 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl voor een totaaloverzicht van alle miniconcerten.

In verband met de vernieuwing van de vaste tentoonstelling is het binnenmuseum tot 14 februari 2020 alleen geopend tijdens de weekenden voor de tentoonstelling Kleren maken de vrouw en de aanvullende creatieve en muzikale activiteiten. Tijdens deze periode is het museum te bezoeken tegen een aantrekkelijke entreeprijs van € 5,-inclusief een kopje koffie of thee (tarief voor kinderen t/m 12 jaar is €3,50 per persoon inclusief een beker limonade).
[signoff]

Reageer op dit onderwerp