Zuiderzeemuseum is op zoek naar rolspelers

ENKHUIZEN – Op woensdag 18 september van 14.00 tot 16.00 uur vindt een informatiemiddag voor rolspelers plaats in het buitenmuseum.

Voor het seizoen 2020 zijn wij op zoek naar diverse rolspelers, zoals bijvoorbeeld Urker visserman Riekelt Weerstand, weduwe Marretje Romkes, briefsteller Lubbert Hoefnagel, dienstmeid Aalsje Tol of voddenboer Evert Petersen. Onze rolspelers laten het verleden herleven.

Zij kruipen in de huid van historische personages. De rolspelers brengen al improviserend ongemerkt historische informatie over terwijl ze bezig zijn met hun normale dagelijkse bezigheden. Al doende nodigen ze bezoekers uit om zich onder te dompelen in het leven van toen. Heb jij altijd al in de huid willen kruipen van iemand uit de periode 1900-1920?

Bezoek dan onze open middag voor meer informatie over de werkzaamheden als rolspeler. Meld je uiterlijk 13 september aan om hierbij aanwezig te zijn via vrijwilligers@zuiderzeemuseum.nl of per post: Zuiderzeemuseum, t.a.v. afdeling P&O, Postbus 42, 1600 AA Enkhuizen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp