Zondag is het weer zover, Koopkoren festival in de binnenstad

ENKHUIZEN – Zondag 6 oktober is het weer zover, voor de 14e keer opent de binnenstad van Enkhuizen de deuren voor het Koopkorenfestival. Tijdens deze koopzondag laten meer dan 800 zangers van zich horen tussen de schappen en het winkelend publiek. In knusse boetieks, bij horeca en op straat treden 28 koren op. Zangkoren uit de regio en ver daar buiten. Optredens van een intiem klassiek kwartet tot podium vullend popgezelschap.

Om 12.30 uur wordt het festival in de Westerkerk geopend door de woeste zangers van De Enkhuizer Sjappetouwtjes. Dit 20 koppig koorgezelschap viert dit jaar hun 20 jarig jubileum. De Shanty zangers zingen én vertellen graag over alles wat met de zee en visserij te maken heeft. Na de opening verzorgen de 28 deelnemende koren een gevarieerde zang estafette in het historische winkelhart van Enkhuizen. De ondernemers die meedoen kunt u herkennen aan de ballonnentros bij de deur.

Volgens traditie wordt het festival om 16.30 uur in de Westerkerk afgesloten. Dan sluiten we zingend af met een optreden van alle koren en publiek onder leiding van dirigente Ria van Bijnen. In een goed gevulde kerk klinkt dat als een klok! In een folder is het programma overzichtelijk in beeld gebracht. Deze is tijdens het festival gratis verkrijgbaar bij de VVV en deelnemende locaties. Vooraf kunt u op de website www.koopkorenfestival.nl alle informatie vinden over het festival.

Wij kijken er weer enorm naar uit, U komt toch ook?

[signoff]

Reageer op dit onderwerp