Ziggo schakelt analoge signaal uit en gaat volledig over op digitaal

ENKHUIZEN – Noord-Holland maakt in de nacht van maandag 23 maart op dinsdag 24 maart a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale televisie. Andere steden in Noord-Holland, Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Hilversum, Purmerend en Zaandam hebben vorig jaar februari de digitale overstap al gemaakt. Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.

Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijkt men al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen.

Extra zenders
Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo-klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning bij omschakeling
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de callcenters en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden.

Reageer op dit onderwerp