Uitslaande brand legt woonhuis Westerstraat Enkhuizen deels in as.

ENKHUIZEN – De Veiligheidsregio kreeg rond half vijf vanochtend een brandmelding binnen, ter plaatse aangekomen werd er direct opgeschaald naar zeer grote brand en Grip 1. De brand woedde op de bovenverdieping van een oud pand dat in twee woonhuizen is opgedeeld. De vlammen sloegen meters het dak uit.

Direct werd begonnen met iedereen die binnen een straal van 30 meter van het brandende pand woonden te evacueren en op te vangen in Het Wapen van Enkhuizen. Met veel personeel wist de brandweer de brand rond half 8 brandmeester te krijgen.. De schade aan de woning is enorm, Stichting Salvage zal zodra de brand helemaal uit is de schade gaan opmaken. 

Het is onduidelijk of er aan de woningen naast deze woning ook schade is opgetreden, de brandweer heeft door middel van nathouden er alles aangedaan om deze te behouden. 

De Veiligheidsregio laat weten dat als de rook weg is de woningen in die in de baan van de rook lagen weer geventileerd kunnen worden en ook de mechanische ventilatie mag weer aan.