Zandige oevers versterking Houtribdijk genomineerd voor Waterinnovatieprijs 2019

ENKHUIZEN – Tijdens het Deltacongres in Goes op 14 november zijn de genomineerden voor de Waterinnovatieprijs 2019 bekendgemaakt door de Unie van Waterschappen. Twaalf innovaties maken kans op de prijs in vier verschillende categorieën. En ook het publiek kan vanaf nu haar stem laten horen voor de Publieksprijs op waterinnovatieprijs.nl.

Twaalf innovaties maken kans op de prijs in vier verschillende categorieën. Ze zijn door een deskundige jury geselecteerd uit de 97 inzendingen. De categorieën beslaan de kerntaken van de waterschappen: Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water. Naast deze drie categorieën vraagt de Unie van Waterschappen bijzondere aandacht voor het onderwerp Digitale transformatie.

Hein Pieper, bestuurslid Unie van Waterschappen: “Door te innoveren kunnen problemen slimmer, beter en goedkoper opgelost worden. De Waterinnovatieprijs is een ideaal visnet om nieuwe ideeën op te halen met elkaar te delen.”

Juryvoorzitter Lidewijde Ongering, secretaris-generaal ministerie Infrastructuur en Waterstaat: “De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs laten een heel betrokken en vindingrijke watersector zien. Ik zie volop aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering, en veel oplossingsgerichte innovaties. En de wil dit op een zo duurzame en kostenbesparende mogelijke manier te doen. Als Nederland waterland lopen we nog steeds wereldwijd voorop. De Waterinnovatieprijs laat dat weer zien.”

Wie wint de Publieksprijs?

Er kan tot en met 9 december gestemd worden voor de Publieksprijs op waterinnovatieprijs.nl. Op 12 december worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal te Utrecht. Aanmelden voor het Waterinnovatiefestival kan ook via waterinnovatieprijs.nl.

De genomineerden

Genomineerden in de categorie ‘Waterveiligheid’:

  • Steilranddijk en Hoge Gronddijk Ooijen Wanssum van Fugro i.s.m. waterschap Limburg e.a.
  • Zandige oevers versterking Houtribdijk van Rijkswaterstaat
  • Steenbekleding van baggerspecie door waterschap Scheldestromen

[signoff]

Reageer op dit onderwerp