Yarden belooft klanten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken

WESTFRIESLAND – Na het schokkend nieuws van donderdag dat uitvaartverzekeraar de mensen met een naturapolis mogelijk moet korten omdat Yarden problemen met de sovabiliteit kent, komt Yarden nu met een reactie richting deze klanten. Ze hoeven zich geen zorgen te maken, zegt Yarden. ,,Er is voldoende geld om de naturaklanten gewoon van dienst te zijn bij een overlijden, enkel door deze naturapolissen en de zeer sterk gestegen kosten van begrafenissen is de sovabiliteitsratio gedaald van 120 procent in 2017 naar 26% nu,’  zegt de woordvoerder van het bedrijf.

Samen met de toezichthouder werkt Yarden hard aan versterking van haar buffers en het herstelplan dat is ingediend bij toezichtinghouder De Nederlandse Bank moet er voor zorgen om weer aan de wettelijke eisen te voldoen.

Voorgangers Yarden.

De cliënten van Yarden die hun naturapolis afsloten bij de voorlopers van Yarden, AVVL en NUVA zitten in de categorie die er rekening mee moeten houden dat hun uitvaart niet volledig wordt vergoed schrijft het Financieel Dagblad die onderzoek heeft gedaan naar de solvabiliteit van Yarden. Of Yarden de kas weer gaat vullen door bijvoorbeeld de prijzen te verhogen is onduidelijk, Yarden doet hier geen mededelingen over.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.