World Cleanup Day met Schoon Enkhuizen op 18 september

ENKHUIZEN – Zaterdag 18 september 2021 is het weer zover: World Cleanup Day, de grootste wereldwijde  (zwerfvuil) opruimactie van het jaar. Na het grote succes van de recente  Peuk Meuk-actie, zal ons burgerinitiatief “Schoon Enkhuizen” deze dag ook weer in de Enkhuizer straten te vinden zijn.

Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven vrijwilligers in 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Behalve dat onze leefomgeving een stuk schoner wordt en de natuur ons dankbaar zal zijn, verzamelen we ook informatie over het soort afval dat we het meest tegenkomen. Nationaal en internationaal wordt die informatie gebruikt om structurele oplossingen te vinden bij het voorkomen en terugdringen van de hoeveelheid zwerfafval.

We starten om 10.00 uur op het Boschplein en lopen tot uiterlijk 13 uur. Materialen delen we ter plekke uit. Mensen die mee willen helpen om onze stad weer een beetje schoner te maken en bij te dragen aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem, kunnen zich aanmelden via de website: http://www.schoonenkhuizen.nl of via het email adres: schoonenkhuizen@gmail.com.

Foto aangeleverd