Wordt Enkhuizen een stad zonder contant geld op zak?

ENKHUIZEN – Nu de geldautomaten in Enkhuizen als sneeuw voor de zon aan het verdwijnen zijn kun je je afvragen of cash geld op zak straks nog wel mogelijk is als je voor de opname van geld afhankelijk bent van de geldautomaten in Enkhuizen.

Geld opnemen op een bankkantoor is al langere tijd tot een onmogelijkheid geworden in Enkhuizen, nadat de Rabobank op de Molenweg de brui eraan gaf en kortaf opgevolgd werd door de ANB Amro aan het Venedie heeft begin van de maand ook de ING aan het Venedie de deuren voor het laatst achter zich dichtgetrokken.

Met elke bank die er uit het straatbeeld verdwijnt gaan ook de bijbehorende geldautomaten naar het verleden waardoor het opnemen van cash geld zo langzamerhand tot een ware kunst verheven begint te worden. Tijdens winkeluren kunt u nog terecht in enkele winkels om te pinnen, zoals bij Albert Heijn en de Hema. Echter na sluitingstijd van de winkels is er niet veel meer over.

Er rest nog een schamele tweetal geldautomaten waarvan er eentje aan de Molenweg bij het gesloten Rabobank filiaal en een tweede aan het Koperwiekplein. Twee geldautomaten beschikbaar voor een stad met 18.000 inwoners. Dus gemiddeld zo’n 9.000 inwoners per geldautomaat waarvan een groot gedeelte slecht ter been is en de afstand tot het opnemen van cash geld niet meer zelfstandig kan afleggen.

Het zal nog slechts een kwestie van afwachten zijn voordat contact geld in Enkhuizen tot het verleden behoort. Betalen in een winkel kan dan alleen nog met uw pinpas en zodra het zover is kun je er op wachten dat er transactiekosten berekend gaan worden voor elke pin afhandeling die u gaat doen.

Reageer op dit onderwerp