8.8 C
Enkhuizen
27 oktober 2020 07:55
Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Algemeen

Woningverhuurder Mooiland wil 96 woningen overdoen aan Heimstaden

ENKHUIZEN – De landelijke woningverhuurder Mooiland met in het bezit 96 huurwoningen in Enkhuizen is van voornemens om haar woningbezit over te doen aan Heimstaden.

De woningverhuurder Mooiland was al langere tijd bezig om het woningbezit in Enkhuizen van de hand te doen, hiertoe hadden de huurders ruim een jaar terug al het aanbod gekregen om de woningen over te nemen en waren er al contacten geweest met Welwonen, wat echter beide niet tot resultaten heeft geleidt.

De woningbezit van Mooiland betreft de verkoop van: Gerard Brandtweg 27 t/m 89 (oneven nummers), Roerdompstraat 1 t/m 23 (oneven), Reigerweg 1 t/m 39 (oneven), Meeuwenlaan 14 t/m 36 (even), Koekoekspad 2 t/m 20 (even).

Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder die is uitgegroeid tot een van de grootste Noord-Europese woningverhuurders. Heimstaden heeft expliciet aangegeven de woningen voor lange tijd te willen verhuren. Verder willen ze investeren in de woningen en zorgen dat alle woningen minimaal energielabel C krijgen. Bij de verkoop zullen de rechten van de bestaande huurders gewaarborgd blijven.

 

Reageer op dit onderwerp