Woningcorporatie Mooiland doet aangifte bij politie “Wij waren niet eerder op de hoogte van de situatie”

ENKHUIZEN –  Naar aanleiding van ons bericht eerder deze week met betrekking tot een inbraak in een appartementencomplex aan de Gerard Brandweg waarbij de politie de aangifte van een bewoner niet wilde opnemen heeft woningverhuurder Mooiland laten weten zo spoedig mogelijk een aangifte te verzorgen.

De woningcorporatie laat op vragen van Enkhuizen Actueel weten niet eerder op de hoogte te zijn gebracht van de ontstane situatie en heeft inmiddels een noodvoorziening aangebracht om de kapotgeslagen deur naar het complex af te sluiten voor verdere ongenode gasten. Volledig herstel zal spoedig plaatsvinden aangezien er eerst nieuw glas op het gewenste formaat besteld zal moeten worden. Gezien het feit dat er in het verleden nog niet eerder vernielingen en/of inbraken in het appartementencomplex zijn geweest is het vooralsnog niet nodig om extra maatregelen te treffen. Wel zal de corporatie met de geschrokken bewoners een individueel gesprek aangaan.

Lees ook: Politie wil aangifte bejaarde bewoonster niet opnemen na inbraak Gerard Brandtweg

De veelal op leeftijd zijnde bewoners van de woningen werden eerder in de week hevig opgeschrikt door een brute inbraak met veel kabaal midden in de nacht. De ontsteltenis werd nog groter toen de politie de bewoners met een kluitje het riet in stuurde toen zij aangifte wilde doen van het gebeuren. Bij navraag aan de woningcorporatie bleek dat deze niet eerder op de hoogte waren gebracht van de gebeurtenissen aan de Gerard Brandtweg.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp