Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Algemeen

Wie zoet is krijgt lekkers. . . .Sinterklaas bezoekt buurthuis IJsselzand

ENKHUIZEN – Na wekenlang in spanning wachten was het dan eindelijk zover voor de kinderen in Buurthuis IJsselzand. Vanmiddag is Sinterklaas met zijn Pieten langs geweest om de prestaties van de kinderen met ze te bespreken aan de hand van de notities in zijn grote rode boek.

Het buurthuis zat tot de nok aan toe vol met 70 kinderen en een handjevol ouders, voor meer ouders was er echt geen ruimte meer met zoveel kinderen die het festijn wilde bijwonen. Eén voor één kwamen de kinderen aan de beurt om bij de goedheiligman ontboden te worden. En het was hierbij wonderbaarlijk. . . . . alle kinderen van Enkhuizen waren zoet geweest afgelopen jaar. Alle kinderen werden door de Sint blij toegesproken en mochten weer met een pakje naar hun plaats retour keren. (Tekst loopt door onder foto’s)

Foto: Wim LangbroekFoto: Wim LangbroekFoto: Wim Langbroek

Ook het prachtige optreden van kinderkoor Sunshine deed de sfeer en pret nog meer verhogen dan dat hij al was. Al was er wel één van de Pieten die het allemaal maar wat vreemd vond en daardoor steeds onder de tafel wegdook. Maar dit kon de Sint niet deren, die ging gestaag verder met het complimenteren van de kinderen en het weggeven van de pakjes.

En ondanks dat de fotograaf nog even stevig door de Sint werd toegesproken dat hij voortaan wel op tijd moest komen mocht hij de Sint en Pieten toch nog op de foto nemen en heeft de Sint aan Enkhuizen Actueel laten weten dat hij nog nooit zoveel lieve kinderen in één keer heeft meegemaakt, hij heeft vandaag zoveel pakjes moeten uitdelen dat hij overmorgen met een hele lege stoomboot terug naar Spanje keert.

Reageer op dit onderwerp