Wethouder Dorus Luyckx trots op Enkhuizer bevolking in aanpak Corona

ENKHUIZEN – Laat ik beginnen iedereen in Enkhuizen te bedanken voor alle positieve reacties en acties in deze periode. Hoe hartverwarmend is het wat ik lees, zie en hoor als bestuurder van Enkhuizen. Er worden aubades gegeven bij verzorgingshuizen en boodschappen gedaan voor elkaar.

Ook is het mooi om te zien hoe Enkhuizers, jong en oud, elkaar in deze tijd van crisis weten te vinden en elkaar waar mogelijk ondersteunen.

Als je vraagt wat mijn wens is dan is deze “Loop alsjeblieft niet in een –figuurlijke- boog om anderen heen en heb en houd oog voor elkaar. Houd elkaar symbolisch vast door een kaartje, een groet, een warm gebaar en geef elkaar ook de ruimte die soms nodig is. Er komt ook een andere tijd na de coronacrisis”.

Niet uit het oog verliezen
Laten we elkaar nu en ook na deze bijzondere periode niet uit het oog verliezen en het goede uit deze periode verzilveren. De herinneringen, de warmhartigheid en zorg voor onze medemens en aandacht en een acties voor onze zorgprofessionals, instanties, organisaties, horeca en bedrijven om ons heen. Hierna zullen we allerlei activiteiten weer opnieuw moeten starten en hierbij hebben we ook elkaar nodig.

Extra steun is nodig
In Enkhuizen wonen mensen, die juist nu extra steun nodig hebben. Om hieraan gehoor te geven, hebben de gemeente Enkhuizen, Helpende handen, SOE (Seniorenoverleg Enkhuizen), de Omring en het Vrijwilligerspunt via Coronahelpers.nl ‘Enkhuizen voor elkaar’ opgezet. Hier kunnen mensen vragen stellen over onzekerheden en praktische hulp of gevoelens van eenzaamheid delen. Maak er gebruik van als dit nodig is.

En mag ik een ieder vragen om een stap naar voren te doen voor je medemens….?

Want wat zou het geweldig zijn als we na deze periode samen kunnen zeggen: “Welke ellende de coronacrisis ook heeft gebracht, het heeft ook veel saamhorigheid opgeleverd. Laten we dat koesteren.”

Dorus Luyckx
Wethouder gemeente Enkhuizen

Reageer op dit onderwerp