Enkhuizen Actueel

Algemeen

Westfriese Bibliotheken zoeken de ‘klooi kampioen’ van West-Friesland

ENKHUIZEN – De Westfriese Bibliotheken roepen heel West-Friesland (0 tot 100+ jaar) op om te ‘klooien met boeken’ tijdens de coronacrisis. Een boek doet vaak wat met je. Het maakt je blij, nieuwsgierig, slim, mooi… Maar wat doe jij met een boek? Ieder boek leent zich wel voor actie, dus kom overeind: lees en doe mee! Stuur een foto of kort filmpje als bewijs voor je Klooi Diploma en om kans te maken op een prijs.

Om je op weg te helpen werkt de bibliotheek samen met verschillende Klooi Ambassadeurs. Kinderboekenschrijvers als Mark Haayema en Simon van der Geest delen filmpjes waarin ze laten zien hoe je met hun boek kan klooien. Ondernemende inwoners passen boeken toe op hun specialisme. Bibliotheekmedewerkers laten zien wat je met boeken voor elkaar kan klooien. En er zijn cadeautjes. Zo geeft directeur-bestuurder Chantal Trigallez meteen al een Droom Doe Werkboek cadeau.

Er zijn tien thema’s om mee te klooien. Voor elk thema kun je een digitale stempel verdienen met je inzending. Je mag zelf kiezen welk boek je bij elk thema wil gebruiken: bijvoorbeeld een e-book via de bibliotheek, een boek dat je thuis in de kast hebt staan, een gekocht boek (denk eerst aan je lokale boekhandel!) of een boek uit een mini-bieb aan straat (eerst goed schoonmaken!). Digi & Buki beoordelen de inzendingen namens de bibliotheek.

Lukt het je om voor elk thema een stempel te verdienen? Dan ontvang je je Klooi Diploma. Digi & Buki maken online de weekwinnaars bekend. Zodra de omstandigheden rond corona het toelaten organiseert de bibliotheek een tentoonstelling waar je alle inzendingen kunt bekijken. Bij de opening wordt de Klooi Kampioen bekend gemaakt.

Hoe klooi je mee?

P.S. Ondernemende inwoners uit West-Friesland die de titel Klooi Ambassadeur ambiëren, kunnen zich aanmelden via digibuki@westfriesebibliotheken.nl voor meer informatie.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?