Westfriese bibliotheken brengen schrijvers en lezers online samen

ENKHUIZEN – Nu schrijvers niet naar bibliotheken kunnen komen en lezers elkaar niet kunnen ontmoeten, brengen de Westfriese Bibliotheken schrijvers en lezers online bij elkaar.

Schrijvers online
In korte tijd komen schrijvers live online om voor te lezen uit eigen werk, interviews te geven en vragen te beantwoorden van sprekers. Met dank aan meerdere bibliotheken, Probiblio en De Schrijverscentrale kun je de volgende schrijvers al vanaf maandag 25 mei verwachten:

Schrijvers lezen voor

(live om 10:00 uur)

Bibliotheken interviewen schrijvers

(live om 19:30 uur)

25 mei: Hanna Bervoets 28 mei: Paulien Cornelisse
26 mei: Splinter Chabot 4 juni: Splinter Chabot
27 mei: Lieve Joris 11 juni: Marijke Schermer
28 mei: Nastascha van Weezel 18 juni: Suzanna Jansen
29 mei: Franca Treur 25 juni: Eva Vriend
(bij succes volgt er nog een week met andere schrijvers) 2 juli: Esther Gerritsen

Via de website van de Westfriese Bibliotheken kun je je gratis aanmelden per schrijversontmoeting. Je kan bij zoveel schrijvers aanschuiven als je wilt. Het merendeel van de online optredens kun je tot een week terugkijken als video. Meer informatie daarover staat vermeld bij de optredens. Zie westfriesebibliotheken.nl/oso

Leesclub

Naast de ontmoetingen met schrijvers start de bibliotheek met online leesclubs voor wie samen wil praten over boeken. De eerste die van start gaat is Leesclub C, in samenwerking met The Read Shop Spanbroek. Deze leesclub zal de komende tijd boeken bespreken die ons helpen de wereld van nu beter te begrijpen. Boeken waarin dezelfde vraagstukken naar boven komen als waar we over nadenken sinds de corona uitbraak. Deelname aan de leesclub is gratis, de enige kosten die eraan verbonden zijn hangen samen met hoe je het boek verkrijgt: leen, koop of download je het? Op 28 mei start de bespreking van het boek Alles Wat Er Was, geschreven door Hanna Bervoets. In oktober kwam ze nog voor College Tour Spanbroek naar ’t Kerkhuys. Wie had toen gedacht dat haar romans nu zo dicht bij de werkelijkheid zouden liggen?

Winactie

Onder de deelnemers aan Leesclub C: Alles Wat Er Was verloot de bibliotheek drie exemplaren van Coronakronieken, de bundel van Daan Heerma van Voss die op 28 mei verschijnt. Meer informatie over de leesclub en de winactie vind je op: westfriesebibliotheken.nl/leesclubc