Westerkerk is weer open maar toch even anders dan anders

ENKHUIZEN – De Westerkerk is weer opengesteld voor publiek, toch is het even “anders dan anders”. Door de Corona zijn er extra maatregelen genomen om de bezoekers aantallen te regulieren zodat iedereen veilig in de kerk kan blijven rondkijken.

Zo is er dit seizoen begonnen met het heffen van een entreeprijs, waar de kerk voorheen gratis te bezichtigen was zullen de bezoekers nu een bedrag van €2,- p.p. moeten neerleggen, kinderen onder begeleiding hebben nog wel gratis toegang. Met het heffen van de entree wil het bestuur de bezoekersstroom in toom houden zodat de anderhalve meter gewaarborgd kan blijven weten een woordvoerder van het bestuur te vertellen. Tevens heeft de kerk sinds de Corona uitbraak minder inkomsten en wordt er zo op jaarbasis toch nog een bedrag ter compensatie opgehaald.

​Het is ook mogelijk buiten de openingsperioden in groepsverband de kerk te bezichtigen. Groepsgrootte ± 15 personen. Kosten per groep € 50,-. N.B. Het is mogelijk dat de kerk een dag niet open is omdat er door de corona-maatregelen te weinig surveillanten beschikbaar zijn. Dit wordt bekend gemaakt op de website.

​De kerkenraadskamer en de librije zijn helaas niet meer te bezichtigen, omdat 1,5 meter afstand in de beperkte ruimte van de librije en de kerkenraadskamer niet mogelijk is, zijn deze helaas niet toegankelijk. Wel is er in de kerk nu een expositie over de librije ingericht en zijn enkele boeken in vitrines te bewonderen.

De kerk  houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM om besmetting met Corona te voorkomen, hiertoe gelden extra onderstaande regels/maatregelen.

– Bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar en van onze medewerkers.
– De ‘1,5- afstand regel’ geldt niet voor bezoekers die deel uitmaken van hetzelfde huishouden.
– Bij binnenkomst moet elke bezoeker zijn / haar handen ontsmetten.
– Na gebruik van de speciale pen om uw lei te beschrijven moet u deze pen ontsmetten met een doekje.
– Na gebruik van het toilet dient u uw handen te ontsmetten.

Bij gezondheidsklachten kan toegang door de medewerkers geweigerd worden. Het gaat daarbij om:
– verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius).
– verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. Dat is ook van toepassing op huisgenoten.