Wereld Alzheimer Dag Speciale filmavond in de Dromedaris Film “Kapsalon Romy”

ENKHUIZEN – Op dinsdag 24 september is er een speciale bijeenkomst van het Alzheimer Café Enkhuizen (voor iedereen die met dementie of vergeetachtigheid te maken heeft). Dit in samenwerking met de Dromedaris en Cinema Enkhuizen.

Deze avond vind plaats in de Dromedaris, na koffie of thee met wat lekkers gaan we naar de filmzaal. (lift en begeleiding is aanwezig). Speciaal voor deze avond is er een voorpremière van de film, ’’Kapsalon Romy’’.

Kapsalon Romy, regie Mischa Kamp, vertelt het verhaal van kleindochter Romy die elke dag naar oppas-oma Stine moet omdat haar moeder Margot moet werken. Oma werkt nog steeds als kapster maar worstelt met beginnende Alzheimer. Romy gaat elke dag na school naar de kapsalon van oma.

Oma Stine neemt Romy in vertrouwen over haar toenemende verwardheid. Romy realiseert zich dat oma niet alleen op haar past maar  zij ook op oma. De band tussen de twee groeit, oma lijkt te veranderen, ze is liever, makkelijke en praat veel over vroeger en haar jeugd.

Romy helpt oma zoveel mogelijk met het runnen van de kapsalon. Als dat niet meer gaat besluit Romy oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Met Vita Heijmen, Beppie Melissen, Noortje Herlaar, Bianca Krijgsman, Guido Pollemans, Aus Greidanus sr.

Inloop vanaf 19.00 uur, eerste kopje koffie of thee met wat lekkers krijgt u aangeboden van Alzheimer Nederland. Het programma duurt van 20.00 uur tot ca. 21.30 uur.

Na afloop is gelegenheid om na te praten met een drankje en hapje.
Van te voren aanmelden is niet nodig, toegang is gratis.

Dromedaris,  Paktuinen 1 Enkhuizen
Info: Elly de Jong, tel. 0228-562563

[signoff]

Reageer op dit onderwerp