2.8 C
Enkhuizen
23 januari 2021 05:11
Enkhuizen Actueel

Op de foto: Kees Kramer, welzijnswerker in de wijk

Welzijnswerk weer meer zichtbaar

ENKHUIZEN – Hoe langer de Coronacrisis duurt hoe moeilijker het voor iedereen is om weinig of geen contact te hebben. De behoefte aan ontmoeten wordt groter. Persoonlijk contact is waar de Welwonen welzijnswerkers goed in zijn. Daarom zijn ze weer meer op straat.

Welwonen begrijpt dat veel mensen het fijn vinden om op straat of via de voordeur een praatje met iemand te maken, om elkaar even in het echt te kunnen zien en te horen. Natuurlijk houden we met z’n allen minimaal anderhalve meter afstand.

Rood sein voor welzijnswerkers om aan te bellen
De welzijnswerkers van Welwonen gaan op de fiets of wandelend door buurten en wijken. U kunt ze herkennen aan hun rode of zwarte Welwonen jas. Bewoners die behoefte hebben aan een face-to-face-gesprekje kunnen iets roods achter het raam hangen of zetten. Bijvoorbeeld een stuk rood papier, een rode zakdoek of een rood
T-shirt. Dit is voor de welzijnswerkers het teken om te stoppen en aan te bellen, anderhalve meter naar achteren te stappen, om vervolgens te horen hoe het gaat en of ze wat voor de bewoner kunnen betekenen. Jongeren worden aangeraden om de Instagram en Facebook accounts van Cayen in de gaten te houden voor mogelijke virtuele activiteiten.

‘Voor elkaar in Enkhuizen’ op 0228 – 350 555
Bewoners kunnen ‘Voor elkaar in Enkhuizen’ ook bellen en aangeven dat ze graag willen dat een welzijnswerker bij hen thuis aanbelt. Het nummer van ‘Voor elkaar in Enkhuizen’ is zeven dagen per week bemand door vrijwilligers en professionals. U kunt bij hen terecht voor een luisterend oor, maar bijvoorbeeld ook als u iemand nodig heeft die boodschappen voor u haalt. Op werkdagen is ‘Voor elkaar in Enkhuizen’ bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur.

Reageer op dit onderwerp