Weerbericht: Wisselend bewolkt met zonnige perioden

ENKHUIZEN – Het is half tot zwaar bewolkt en er trekken buien zuidwaarts over het land. In de loop van de middag komen de meeste buien in het oosten voor. De middagtemperatuur ligt rond 19°C en de noordelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. Aanvankelijk is de wind in het binnenland noordwestelijk en zwak.

In de nacht naar zondag is het aanvankelijk half bewolkt en met name in de noordelijke kustgebieden en in het oosten komen enkele buien voor. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het noordoosten uit toe en aan het einde van de nacht valt er in het uiterste noordoosten en oosten regen. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C en de noordwestelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer noordelijk en mogelijk vrij krachtig.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen of motregen. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is noordelijk en zwak tot matig, lang de kust en boven het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)