Weerbericht: Vandaag veel zon, morgen van het noorden uit wolkenvelden

ENKHUIZEN – Vandaag is er veel zon. Wel ontstaan er enkele stapelwolken die in de avond weer oplossen. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt tussen 20°C op de Wadden en 24°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind komt uit het noordoosten en wordt matig, langs de zuidwestkust in de loop van de dag mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht is er op de meeste plaatsen weinig bewolking, op enkele velden sluierbewolking na. In het noordelijk kustgebied drijven wolkenvelden van zee binnen. Vooral in het oosten kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C lokaal in het noorden tot 13°C aan zee. De noordelijke wind neemt af naar zwak, aan zee en op het IJsselmeer naar matig.

Woensdag overdag lossen eventuele mistbanken snel op en is het aanvankelijk op veel plaatsen vrij zonnig. In het noorden komen in de ochtend al wolkenvelden voor. In de loop van de dag breiden de wolkenvelden zich zuidwaarts over het land uit. In het zuidoosten blijft het tot de avond overwegend zonnig. In het noorden wordt de bewolking in de avond dikker en kan het af en toe gaan motregenen. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C in het uiterste noorden en 23°C in het uiterste zuiden en zuidoosten. De wind draait van het noorden uit naar het noordwesten en neemt daarbij toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)