14 C
Enkhuizen
31 oktober 2020 02:01
Enkhuizen Actueel

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerberichten

Weerbericht Paasmaandag: bewolkt, soms ook wat zon en vooral frisjes

ENKHUIZEN – De tijdelijke weersverslechtering liet zich gistermiddag al aankondigen toen de temperatuur in 15 minuten tijd van 20.3 naar 16.3 graden zakte, het aankondigde koufront trok toen over onze regio om later boven het zuiden van ons land te botsen op het warmtefront en daar voor behoorlijk wat onweer te zorgen.

Vandaag mogen wij blij zijn als de middagtemperatuur de 10 graden gaat halen, een straffe wind uit het noorden voert koude polaire lucht met zich mee en zorgt dat de gevoelstemperatuur rond de 5 graden komt te liggen. Er zijn daarbij ook nog wolkenvelden waardoor de zon niet de kans krijgt om de lucht even flink op te warmen.

Ook dinsdag is nog een frisse dag met veel bewolking en de wind waait nog steeds uit het noorden maar is zwak tot matig van kracht waardoor het niet zo koud aanvoelt als vandaag. Vanaf woensdag gaan we weer de dubbele cijfers in met de middagtemperaturen, woensdag 14, donderdag alweer 18, de dagen daarna schommelt de middagtemperatuur rond de 15 á 16 graden. De wind blijft, op woensdag na dan waait er een westelijke wind, uit het noorden/noordoosten waaien maar voert dan droge lucht met zich mee waardoor de bewolking onze regio verlaat en de zon weer de hoofdrol voor zich op gaat eisen.

Reageer op dit onderwerp