4.7 C
Enkhuizen
16 december 2019 04:22
Enkhuizen Actueel

© WS Medemblik
Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: zonnige perioden, vanavond kans op regen

ENKHUIZEN – Een lagedrukgebied boven de Britse Eilanden beheerst bij ons het weer, dit front trekt naar het noordoosten weg en het koufront wat daar achter zit gaat vanaf vanavond bij ons regen brengen.

Vandaag starten we met vrij veel bewolking maar in de loop van de dag breekt de bewolking en komt de zon regelmatig te voorschijn, aan het einde van de middag/begin van de avond gaat de bewolking weer toenemen en neemt de kans op een bui weer toe. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 22 graden bij een matige soms even vrij krachtige wind uit het zuidwesten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 16 graden.

Het weekend verloopt met veel bewolking, regelmatig valt er wat neerslag en de wind is ook wat meer aanwezig en vooral op zaterdag kunnen er windvlagen tot 65km/u voorkomen. Overdag loopt de temperatuur op naar rond de 21 graden.

Na zondag gaat het weerbeeld zich wat stabiliseren, de zon komt meer tevoorschijn, de wind zwakt af naar zwak tot matig en de temperatuur schommelt aankomende week net zoals afgelopen week zo rond de 20 á 21 graden. De nachttemperaturen schommelen rond de 14 graden.

Reageer op dit onderwerp