Weerbericht Enkhuizen, zonnige perioden en droog

ENKHUIZEN – Vanochtend lost eventuele lage bewolking boven het westen snel op en volgt een vrij zonnige dag met enkele stapelwolken. De zon wordt soms wat getemperd door overtrekkende hoge bewolking. Het blijft overal droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C aan zee tot lokaal 25°C in het oosten en zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust soms vrij krachtig, 5 Bft.

In de nacht naar zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft droog met een minimumtemperatuur van ca. 15°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, boven het IJsselmeer en aan de kust matig, mogelijk vrij krachtig.

Zaterdagochtend zijn er enkele wolkenvelden aanwezig die spoedig oplossen. Daarna schijnt de zon geregeld maar ontstaan er ook stapelwolken. Vooral het noorden blijft gevoelig voor wat wolkenvelden waaruit lokaal lichte regen kan vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noordwesten tot 24°C in het zuidoosten. De west tot zuidwestenwind is matig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft. (Bron: KNMI)