Weerbericht Enkhuizen: zonnige lentedag

ENKHUIZEN – Een gordel van hogedruk bevindt zich net ten zuiden van onze omgeving waardoor er sprake is van een west- tot zuidwestelijke stroming en aanvoer van vrij zachte lucht. Een koufront ligt op 19 maart boven onze omgeving maar zal wegens de nabijheid van het hoog snel in activiteit afnemen.

Een volgend hogedrukfiliaal west van Ierland trekt oostwaarts en komt op een positie ten noordoosten van Nederland te liggen waardoor er een oostelijke stroming op gang komt met beduidend koudere en droge lucht (dauwpunten lopen fors terug).

Na het weekend trekt dit hogedrukgebied oostwaarts weg, maar wordt al snel weer opgevolgd door een nieuw hoog dat gedurende de rest van de periode aanwezig blijft. Waar dit hoog terecht komt is nog niet geheel duidelijk en zal bepalend zijn voor het karakter van de aangevoerde lucht.

Voor vandaag houdt dat in dat wij te maken hebben met een mooie lentedag met veel zon en af en toe wat sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt op naar 11 á 12 graden bij een matige zuidwestelijke wind. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 8 graden.

Woensdag is er meer bewolking en kan er in de middag lokaal een enkel spatje regen gaan vallen, maar veel zal dit niet zijn. Overdag loopt de temperatuur op naar 11 á 12 graden en daalt naar 6 graden in de nacht naar donderdag.

Reageer op dit onderwerp