Weerbericht Enkhuizen: zonnig en soms een vrij krachtige wind

ENKHUIZEN – Een hogedrukgebied ligt vandaag boven Scandinavië, aan de zuidflank van het hoog is in onze omgeving sprake van een oost- tot noordoostelijke stroming stroming die continentaal polaire lucht aanvoert. Op hoogte wordt vandaag vochtigere lucht aangevoerd waardoor het niet helemaal volop zonnig zal worden.

De middagtemperatuur loopt vandaag op naar waarden tussen de 19 en 21 graden omdat er door de oost/noordoostelijke wind lucht dat van oorsprong afkomstig is van de Noordpool onze richting wordt opgestuwd. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 13 graden.

Pinkstermaandag is een vrijwel gelijk beeld alleen is het dan met 23 graden wel weer wat warmer dan vandaag. Dinsdag ook nog vrij warm voor de tijd van het jaar, alleen valt de wind dan vrijwel weg.

Na dinsdag zien we op woensdag al de eerste tekenen van een ander weertype, er is woensdag meer bewolking en de wind draait naar het noorden. De middagtemperatuur schommelt rond de 22 graden. Donderdag en vrijdag vallen er buien al is het nog steeds onzeker hoeveel regen er gaat vallen. Overdag temperaturen van rond de 18 graden in de nachten rond de 10 graden.