Weerbericht Enkhuizen: zon maar ook wolkenvelden en soms een vrij harde wind

ENKHUIZEN – Ons weerbeeld wordt vandaag en de aankomende dagen bepaald door een lagedrukgebied boven de noordelijke Noordzee die zich langzaam verplaatst naar Noorwegen. Vandaag hebben wij te maken met en koufront die zorgt voor een west/zuidwestelijke wind en aanvoer van een stuk frissere lucht dan de laatste dagen. Het wordt ook niet veel warmer dan een graad of 17 en is de wind overwegend matig maar boven open land en aan het IJsselmeer kan de wind vrij krachtig tot krachtig worden, waarbij windstoten tot boven de 65km/u niet zijn uitgesloten. De kans op regen is 20%, maar als er wat valt is dit maar weinig waardoor de droogte verder zal toenemen.

Zondag is de kans op regen groter, is er ook meer bewolking en staat er nog steeds een matige tot vrij krachtige wind met windvlagen tot boven de 65km/u. De middagtemperatuur blijft steken bij een frisse 15 graden.

Na zondag komt er wel meer ruimte voor de zon, maar omdat de wind waait uit het noorden/noordwesten is de aanvoer van polaire lucht duidelijk merkbaar, overdag zal het niet veel warmer dan een graad of 17 tot 18 graden gaan worden, met een uitschieter op dinsdag wanneer het 19 graden kan worden.