7.9 C
Enkhuizen
20 januari 2021 14:12
Enkhuizen Actueel

zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Weerbericht Enkhuizen: zon maar ook stapelwolken

ENKHUIZEN – De harde wind van zondag is gaan liggen en gedraaid naar het noorden/noordwesten waardoor er aanvoer van lucht van boven de Noordzee wordt aangevoerd. Deze lucht bevat vrijwel geen neerslag zodat de steeds meer toenemende droogte nog verder zal oplopen, er verdampt de laatste weken meer water dan dat er valt. Lokaal is de droogte al groter dan in 2018 toen we ook met een groot neerslag tekort kampten.

De middagtemperatuur loopt vandaag op naar rond de 17 graden bij een zwakke tot matige wind. Omdat de zon al sterk is qua zonnekracht loopt de Uv-index op naar 6 en is goed insmeren van de huid noodzakelijk. Vanavond gaat de wind wat meer de noordoosthoek op zoeken en daalt de temperatuur in de nacht naar dinsdag naar 9 graden.

Dinsdag gaat de temperatuur de 20 graden grens weer doorbreken, is er veel ruimte voor de zon en waait er een zwakke zuid/zuidoostelijke wind die dinsdagavond weer naar het noord/noordwesten gaat draaien. Woensdag waait de zwakke tot matige wind nog steeds uit het noorden waardoor de temperatuur niet veel hoger komt dan een graad of 17. Wel is ook op deze twee dagen de Uv-index hoog waardoor goed insmeren een must is.

Reageer op dit onderwerp