8.2 C
Enkhuizen
19 oktober 2020 05:46
Enkhuizen Actueel

zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: zon maar ook (sluier)wolken

ENKHUIZEN – Een hogedrukgebied bevindt zich vandaag boven onze omgeving. Aan de grond is er weinig stroming en de aanwezige lucht is polaire van oorsprong. Met de zuidwestelijke wind wordt er geleidelijk warmere en vochtigere lucht aangevoerd. Vanochtend trekken de restanten van een zwakke storing  oostwaarts het noorden van de Noordzee binnen, waarna de storing waarschijnlijk net ten noorden van onze regio blijft slepen.

In de loop van de middag en avond wordt de lucht in de noordwestelijke helft van onze regio wel geleidelijk vochtiger. In de loop van de avond en in de nacht naar zaterdag trekt het centrum van het hogedrukgebied noordoostwaarts weg en vormt zich een rug boven Denemarken en de Duitse Bocht.

De temperatuur loopt vanmiddag op naar rond de 20 graden en de wind is zwak en valt ook regelmatig helemaal weg. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 10 graden.

Zaterdag is ook nog een warme dag met 20 graden, is er wel wat meer wind die dan uit het noorden/noordoosten gaat waaien en matig van kracht is. Zondag ziet er dan heel anders uit, meer wind, meer bewolking en vooral een stuk frisser met maximaal 13 á 14 graden.

Reageer op dit onderwerp