Weerbericht Enkhuizen: zon maar later ook wolkenvelden

ENKHUIZEN – Het centrum van een grootschalig hogedrukgebied ligt vandaag nagenoeg stationair net ten noordwesten van Nederland. Bij de Doggersbank ligt een gebied met bewolking die langzaam afzakt naar onze richting en ons mogelijk in de loop van de middag bereikt.

De wind waait uit het noorden/noordoosten en is overwegend matig van kracht en voert frisse van oorsprong polaire lucht met zich mee waardoor het bij ons vanmiddag niet veel warmer gaat worden dan een graad of 16, lokaal 17 graden. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar een graad of 8 en kan er een enkel spatje regen gaan vallen, maar veel zal het niet zijn. De Uv-index ligt vandaag wederom op 6 zodat goed insmeren noodzakelijk is om niet te verbranden.

Vrijdag vrijwel een kopie van vandaag, veel zon maar ook wolkenvelden, vrijdagavond klaart het helemaal. De wind draait wat meer naar het oosten en voert droge lucht met zich mee, overdag 18 graden, in de nacht naar zaterdag dalend naar 10 graden.

Het weekend verloopt warm en vrij zonnig, zeker op zaterdag zal de zon van vanaf de ochtendgloren tot laat in de avond bij ons zijn, soms drijven er wat wolken over maar dat mag de pret niet drukken. De wind waait uit het oosten/noordoosten en is zwak van kracht. Neerslag gaat er niet vallen en met een middagtemperatuur van rond de 21 graden verloopt het Pinksterweekend zonnig en warm.