zonnig met soms wat bewolking

Weerbericht Enkhuizen: zomers warme Hemelvaartsdag

ENKHUIZEN – Door aanvoer van warme tot hete lucht uit het zuidoosten van Europa waar lokaal de temperaturen tot bijna 40 graden zijn opgelopen, zal Hemelvaartsdag 2020 de boeken in gaan als een zomers warme dag. Ook bij ons zal de temperatuur snel oplopen tot boven de 20 graden en vanmiddag de 25 graden grens doorbreken, lokaal kan het 26 graden gaan worden.

In de loop van de middag komen er wel wolkenvelden binnendrijven maar regen gaat daar (nog) niet uit vallen. Vanavond trekt de bewolking verder dicht en dan kan er heel misschien lokaal een (onweersbui) ontstaan maar groot is de kans niet.

De wind waait uit het zuidoosten en is overwegend zwak tot matig van kracht. De Uv-factor loopt op naar 6 waardoor bescherming van de huid noodzakelijk is om niet te verbranden.

Vrijdag draait de wind naar het zuiden/zuidwesten en voert meer bewolking aan waaruit ook wat neerslag kan gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 22 graden en daalt naar 12 graden in de nacht naar zaterdag.

Het weekend ziet er weer een stuk minder fraai uit, veel bewolking, een matige tot vrij krachtige wind en een middagtemperatuur van rond de 17 graden. Het blijft wel zo goed als droog.