Weerbericht Enkhuizen: Zomers warm, vanaf morgen frisser en buien

ENKHUIZEN – Een hogedrukgebied boven het noorden van de Noordzee neemt in betekenis af maar heeft nog wel een uitloper richting Duitsland.

De aanwezige lucht is warm en droog. Door het oostwaarts verplaatsen van de vore wordt de stroming in het midden en zuiden westelijk, dit gaat vanaf halverwege de middag gepaard met een markante windruiming en windtoename. Bovendien stroomt er in de onderste niveaus koelere lucht van zee binnen.

In de nacht naar woensdag ligt het laag min of meer stationair boven het noorden van het land om woensdag overdag vervolgens langzaam richting het uiterste noordwesten van Duitsland te bewegen, alwaar het in de avond komt te liggen. Aanvankelijk staat er nog een zwakke tot matige westelijke stroming, in de loop van de middag draait de wind naar noord tot noordwest en neemt daarbij in kracht toe.

De middagtemperatuur loopt op naar rond de 25 graden, lokaal kan de 26 graden worden aangetikt. Als later vanmiddag de wind van zuidoost naar noordwest gaat draaien komt er frissere lucht onze regio binnendrijven en daalt het kwik naar rond de 20 graden, in de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 13 graden en komt er ook bewolking binnendrijven. De wind zelf is overwegend zwak tot matig van kracht.

Na vandaag gaat het weer er toch flink anders uitzien met ook vanaf donderdag flink lagere temperaturen en buien. Woensdag nog een middagtemperatuur van rond de 20 graden, daarna dalend naar 15 graden op donderdag en vrijdag. De wind neemt in kracht toe en is dan matig tot vrij krachtig en waait uit het westen/noordwesten.