8 C
Enkhuizen
18 oktober 2020 06:18
Enkhuizen Actueel

Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: Zeer zonnig en 18 graden

ENKHUIZEN – Een hogedrukgebied bevindt zich met het centrum boven de Noorse Zee. Een stevige oostelijke stroming voert heldere, droge continentaal polaire lucht aan. Donderdag komt het centrum van het hoog westelijker te liggen, tussen Schotland en IJsland. Het hoog houdt een uitloper richting de Duitse Bocht. Noord van deze rug wordt de stroming noordelijk.

Voor vandaag houdt dit in dat wij te maken hebben met wederom een zeer zonnige dag, een onbewolkte hemel en een middagtemperatuur die oploopt naar een graad of 18, maar de vrij krachtige tot krachtige oostelijke wind maakt het voor het gevoel een stuk kouder. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 10 graden.

Donderdag en vrijdag ook nog zeer zonnige dagen. Donderdag wordt het 19 graden, vrijdag draait de wind wat meer naar het noorden en dat zien we direct terug in de temperatuur, dan maximaal 16 graden wat een vrij normale tijd is voor deze periode van het jaar. De wind blijft vrij krachtig van sterkte.

Na vrijdag gaat er wel wat veranderen aan het weerbeeld, de zon blijft zeker nog t/m maandag de hoofdrol spelen maar de wind waait eerst uit het noorden en dat zorgt dat er lucht van polaire oorsprong naar onze regio wordt gevoerd, overdag komt dan de temperatuur niet meer boven de 14 graden uit.

Reageer op dit onderwerp