Weerbericht Enkhuizen: Wolkenvelden, in de middag ook flinke opklaringen

ENKHUIZEN – In de ochtend zijn er vooral in de noordelijke en westelijke helft enkele wolkenvelden aanwezig die in de ochtend geleidelijk oplossen. Daarna schijnt de zon geregeld maar ontstaan er ook stapelwolken. Vooral het noorden blijft gevoelig voor wat wolkenvelden waaruit lokaal lichte regen of een bui kan vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noordwesten tot 25°C in het zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind is matig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

In de nacht naar zondag is er in de noordelijke helft vrij veel bewolking en daar kan er mogelijk een lichte bui vallen. Elders zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De minima lopen uiteen van 16°C in het noordwesten tot 13°C in het zuidoosten, bij een zwakke, langs de kust matige, zuid- tot zuidwestenwind.

Zondag overdag blijft het noorden gevoelig voor wolkenvelden. Elders zijn er flinke zonnige perioden, al trekt er vooral in het zuiden ook af en toe sluierbewolking over. In de middag kunnen er ook enkele stapelwolken ontstaan, aan het einde van de middag kan er lokaal een bui vallen. Het wordt nog iets warmer dan vandaag, met middagtemperaturen die uiteenlopen van 22°C in het noordwesten tot lokaal 27°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, langs de kust later mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)