Weerbericht Enkhuizen: wisselvallig met kans op een (hagel)bui

ENKHUIZEN – Een hogedrukgebied tussen IJsland en Schotland verplaatst zich iets westwaarts. De stroming is noordelijk. Een zwak frontaal systeem trekt aan de oostflank van het hoog zuidwaarts en bereikt dinsdagochtend het noorden. Het hogedrukgebied heeft dan een uitloper boven het zuiden. Dinsdagavond trekt een frontale golf in het koufront van het frontaal systeem vanaf de Schotse kust zuidoostwaarts, deze ligt woensdag net ten NW van Nederland.

Voor vandaag houdt dit in dat wij in de ochtend te maken krijgen met zonnige perioden maar ook is er kans op wat neerslag uit de aanwezige bewolking, vanmiddag breiden de opklaringen zich verder uit maar blijft de kans op een (hagel)bui aanwezig.

De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het westen/noordwesten, de middagtemperatuur blijft steken bij een frisse 12 graden en daalt naar een paar graden boven het vriespunt in de nacht naar woensdag, waarbij woensdagochtend tijdens het ochtendgloren de temperatuur lokaal even onder nul kan duiken.

Woensdag is het overwegend bewolkt maar is er ook ruimte voor de zon, uit de aanwezige bewolking kan lokaal wat lichte neerslag vallen. De wind draait van west naar het noorden waardoor de temperatuur aan de lage kant blijft voor de tijd van het jaar.

Na woensdag geven de dagen t/m zondag vrijwel hetzelfde weerbeeld, zon en wolken, overdag een temperatuur van 12 graden op donderdag oplopend naar 16 graden op zondag. De wind blijft uit de noord/noordwesthoek en is overwegend matig van kracht.