Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Enkhuizen: wisselend bewolkt met zonnige perioden

ENKHUIZEN – Een hogedrukgebied ten westen van Ierland verplaatst zich langzaam zuidwaarts. Een west-oost georiënteerde rug van dit hoog trekt vanaf donderdagavond zuidwaarts over het land en ligt aan het einde van vrijdagavond boven het zuiden en zuidoosten.

Voor vandaag houdt dit in dat wij te maken hebben met flinke zonnige perioden maar ook met wolkenvelden. Uit de aanwezige bewolking kan lokaal een enkel spatje regen gaan vallen maar veel zal het niet zijn. De wind waait nog steeds uit het noordoosten en voert frisse van oorsprong polaire lucht met zich mee waardoor het vandaag bij ons niet veel warmer dan een graad of 11 gaat worden. De wind zelf is overwegend matig van kracht. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar een enkele graad boven het vriespunt.

Vrijdag is het deels bewolkt en zijn er wederom flinke zonnige perioden. De wind draait van noordoost wat meer naar het noorden/noordwesten en is matig van kracht. Met 14 graden is het weer iets warmer dan vandaag.

Het weekend ziet er vrijwel hetzelfde uit, bewolking en zon wisselen elkaar af, de middagtemperatuur gaat weer iets verder de goede kant op, zaterdag 15 en zondag 16 graden. De wind draait naar het westen op zaterdag en zuidwesten op zondag en is overwegend matig van kracht.  De kans op neerslag is 10%.