Weerbericht Enkhuizen: wisselend bewolkt met vanavond kans op hagel en onweer

ENKHUIZEN – Een hogedrukgebied ten noordwesten van Schotland trekt langzaam zuidwaarts. Een frontale storing met een kleinschalige lagedrukkern boven de Noordzee trekt zuidoostwaarts en ligt woensdag boven het Waddengebied en ligt rond de middag boven het oosten van het land. Het koufront, herkenbaar aan een band met bewolking en neerslag, trekt woensdag overdag van west naar oost over Nederland.

Voor vandaag houdt dit in dat we beginnen met een koude start, de temperatuur ligt tijdens zonsopkomst rond de 4 graden en stijgt in de loop van de ochtend door naar een graad of 8. Er is veel bewolking maar er zal ook wat ruimte voor de zon zijn.

Vanmiddag neemt de bewolking toe maar blijft het nog wel droog. De middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 11. De wind is noord en vrij krachtig, vanavond draait de wind naar het noordoosten/oosten en komen kan het gaan regenen waarbij onweer en hagel niet is uitgesloten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 6 graden.

Donderdag is er meer ruimte voor de zon, maar de noord/noordoostelijke blijft lucht aanvoeren die van oorsprong polair is, de middagtemperatuur zal dan ook moeite hebben om de 11 graden te halen. De wind is matig tot vrij krachtig en waait uit het noordoosten/oosten.