2.8 C
Enkhuizen
23 januari 2021 06:24
Enkhuizen Actueel

Weerbericht Enkhuizen: wederom een zeer zonnige dag voor de boeg

ENKHUIZEN – Een krachtig hogedrukgebied ten zuiden van IJsland trekt langzaam zuidwaarts. Na maandag wordt dit hoog minder krachtig, maar krijgt deze een uitloper richting de Britse eilanden, ons land en uiteindelijk ook Oost-Europa waar een apart centrum van hoge druk ontstaat. Volgende week woensdag verdwijnt de uitloper en trekt het hoog zich terug. Aan de oostflank trekt vervolgens een lagedrukgebied met frontaal systeem zuidoostwaarts.

Ook vandaag is het volop zon dat de klok slaat, vanaf het ochtendgloren tot vanavond zal de zon volop schijnen aan een onbewolkte hemel. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 10 bij een zwakke wind uit het oosten, in de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar rond het vriespunt en kan het tijdens zonsopkomst even gaan vriezen.

Vrijdag is het ook nog genieten van heel veel zon en dan loopt de middagtemperatuur zelfs op naar 12 graden, de wind draait wat meer naar het noordoosten maar het blijft onbewolkt. Na vrijdag treedt er een weersverandering op.

De noord/noordoostelijke wind neemt toe in kracht en voert bewolking met zich mee. Zaterdag wordt het nog tien graden maar de dagen daarna halen we amper de 7 graden ’s middags. Het blijft wel zo goed als droog.

Reageer op dit onderwerp