Enkhuizen Actueel

Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: wederom een zeer zonnige dag, maar verandering is opkomst

ENKHUIZEN – Het centrum van een hogedrukgebied bevindt zich net ten noorden van Schotland en neemt in betekenis af. De stroming is oostelijk en voert continentaal polaire lucht aan. Het hoog houdt in eerste instantie nog een uitloper richting de Duitse Bocht, maar deze trekt zich geleidelijk terug waardoor de stroming vrijdag in het hele land noordelijk wordt. In deze stroming trekt een inactief koufront mee. Dit koufront bereikt vrijdagavond het noordoosten van ons land.

Voor vandaag houdt dit in dat wij wederom een dag zonder wolken en met heel veel zonneschijn hebben. De middagtemperatuur loopt wederom op richting de 18 á 19 graden maar in de zon en uit de wind zelfs boven de 20 graden. Denk er wel aan u goed in te smeren, de zonnekracht is al sterk genoeg om de huid te verbranden. (Uv-factor 5). De wind waait nog steeds uit het oosten/noordoosten en is matig tot vrij krachtig van kracht. Vannacht draait de wind wat meer naar het noorden en daalt de temperatuur naar een graad of 7.

Vrijdag is ook nog een dag van volop zonneschijn, maar doordat de wind naar het noorden is gedraaid wordt er frisse lucht van boven de nog  koude Noordzee aangevoerd en dat merken wij direct, veel warmer dan een graad of 15 á 16 gaat het niet worden.

Zaterdag en zondag is het door aanvoer van polaire lucht nog wat frisser, zaterdag 13 en zondag 14 graden, wel is er nog veel ruimte voor de zon maar zijn er ook wolkenvelden. De wind waait nog steeds uit het noorden en is overwegend matig van kracht.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?