Enkhuizen Actueel

zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: vrij zonnig maar frisjes

ENKHUIZEN – Een zwak hogedrukgebied ligt ten westen van Nederland. Op de oostflank van dit hoog stroomt vochtigere lucht vanaf de Noordzee over het aandachtsgebied. Zondagmiddag komt het hogedrukgebied boven het noordwesten van ons land te liggen waarmee de aanvoer vanaf de Noordzee grotendeels stopt. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 13 graden, en de wind is hoofdzakelijk zwak tot matig van kracht en waait uit het noorden/noordoosten.

In de loop van zondag verplaatst het zwaartepunt via het noorden verder oostwaarts Een lagedrukgebied, tussen IJsland en Schotland, trekt zuidoostwaarts en wordt zondagavond boven de noordelijke Noordzee verwacht. Een bijbehorende frontaal systeem, van oorsprong een storing die steeds meer een koufront karakter krijgt, trekt langzaam zuidoostwaarts, en trekt net ten noorden van het land over de Noordzee oostwaarts.

Maandag is er meer bewolking en draait de wind van noord/noordoost naar west/zuidwest wat zorgt voor aanvoer van vochtige maar ook warmere lucht, de middagtemperatuur schommelt maandag rond de 17 graden. Uit de aanwezige bewolking zou lokaal een enkel spatje regen kunnen gaan vallen maar veel zal dit niet zijn.

Na maandag zijn de dinsdag t/m zaterdag vrij onstabiele dagen met elke dag wel 1 of meerdere buien, de wind waait nog steeds uit het zuidwesten en is overwegend matig van kracht. De middagtemperaturen schommelen zo rond de 14 graden.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?