Weerbericht Enkhuizen: veel zon, warm en hoge Uv-factor.

ENKHUIZEN – Helemaal onbewolkt is het niet, maar de zon krijgt al zoveel ruimte en is voldoende sterk om de huid na 10 á 15 minuten te verbranden dus goed insmeren als u langere tijd buiten bent is een must.

De dag begint met lokaal nog wat bewolking maar in de loop van de ochtend verdwijnen de wolken zo goed als en gaan we een heerlijke zonnige dag tegemoet met een middagtemperatuur van rond de 19 á 20 graden, lokaal kan de 21 graden worden gehaald. De wind waait uit het oosten/noordoosten en voert via een omweg warme lucht uit het zuiden van Europa aan. Regen gaat er niet vallen waardoor er nu alweer een forse neerslag te kort is opgetreden. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 12 graden en klaart het op, wel kan er lokaal nevel of zelfs mist ontstaan.

Donderdag, Hemelvaartsdag, wordt de warmste dag van deze week, veel zon, waardoor de middagtemperatuur bij ons oploopt tot lokaal rond de 25 graden. De wind is gedraaid naar het zuidoosten en het is vrijwel windstil. Donderdagavond komt er bewolking vanuit het westen onze regio binnendrijven als voorteken van een ander weertype. De laatste berekeningen laten geen regen of onweer zien, maar dit kan nog veranderen. Onweer laat zich niet voorspellen, zeker niet bij deze temperaturen en met een koufront die vanaf de Noordzee onze kant op komt.

Vrijdag veel bewolking, met een enkele (onweers)bui, overdag 21 graden bij een matige zuidwestelijke wind. Het weekend is het een stuk frisser met overdag 17 graden, veel bewolking maar ook ruimte voor de zon. De wind waait nog steeds uit het westen/zuidwesten en is overwegend matig tot vrij krachtig van kracht.