0.2 C
Enkhuizen
5 december 2020 07:28
Enkhuizen Actueel

Weerbericht Enkhuizen: veel zon maar wel frisjes

ENKHUIZEN – Een krachtig hoog met centrum ten noordwesten van Ierland heeft een uitloper naar ons land. Boven de Atlantische Oceaan is aanvankelijk sprake van een blokkade, maar in de tweede helft van de week wordt deze geleidelijk afgebroken. Tussen Groenland en Schotland stroomt dan een volgende hoeveelheid zeer koude lucht uit in zuidelijke richting.

Voor vandaag houdt dit in dat wij te maken hebben met aanvoer van droge lucht uit het noordoosten, de zon zal dan ook volop schijnen en bewolking zal er vrijwel niet te zien zijn. De middagtemperatuur is met 8 graden wel onder normaal voor deze tijd van het jaar, en door de noordoostelijke wind voelt het ook nog eens een stuk frisser aan. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar onder het vriespunt op open velden en in de dorpen/steden naar rond het vriespunt.

Woensdag is er meer bewolking omdat de wind dan draait naar het westen, het blijft vrij frisjes met 9 graden in de middag. De wind is overwegend zwak tot matig van kracht en valt in de nacht naar donderdag vrijwel weg.

Donderdag neemt de wind toe, boven land en aan het IJsselmeer krachtig tot hard, elders vrij krachtig met vlagen tot 65km/u of meer. De middagtemperatuur loopt op naar 10 graden en daalt naar 5 graden in de nacht naar vrijdag, er kan dan ook wat lichte neerslag gaan vallen.

Reageer op dit onderwerp