11.4 C
Enkhuizen
25 oktober 2020 09:42
Enkhuizen Actueel

Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: Veel zon en 16 graden

ENKHUIZEN – Er staat ons een periode van droog en vrij zonnig weer te wachten, en dus is het de zorg om de planten weer voldoende water te geven. Ook vandaag zal de zon volop schijnen en loopt de middagtemperatuur op naar rond de 16 graden, maar uit de wind en in de zon ligt de gevoelstemperatuur al snel rond de 20 graden. De wind is matig van kracht en waait uit het noordoosten zodat aanvoer van droge warme lucht gegarandeerd is. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar een graad of 6, maar boven open velden kan de temperatuur op klomphoogte dalen tot vlak boven het vriespunt.

Vrijdag tot en met zondag zijn ook zonnige dagen waarbij de temperatuur nog enkele graden hoger uit gaat komen, vrijdag 16 á 17 graden, zaterdag 18 en zondag 17 graden. De wind blijft uit het noordoosten waaien maar draait op zaterdag nog wat meer door naar het oosten. De nachttemperaturen schommelen zo rond een graad of 8.

Na het weekend zijn de maandag en dinsdag wat mindere dagen, overdag nog wel wat zon maar ’s avonds en zeker in de nacht steekt er een krachtige tot harde oostelijke wind op en kan er wat lichte neerslag gaan vallen. Daar na gaat het overdag weer volop zonnig worden met temperaturen van rond de 18 graden.

Reageer op dit onderwerp