9.2 C
Enkhuizen
7 december 2019 04:59
Enkhuizen Actueel
Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: tropisch hete lucht in aantocht

ENKHUIZEN – Nog niet vandaag, vandaag en het weekend hebben we eerst nog met normale temperaturen voor deze tijd van het jaar te maken.

Vandaag overheerst eerst de bewolking maar de zal meer en meer te zien zijn, de zuid/zuidwestelijke wind voert warme maar ook onstabiele lucht met zich mee. Vanmiddag loopt de temperatuur op naar 23 graden en deze daalt naar 17 graden in de nacht naar zaterdag. Lokaal kan er een bui ontstaan maar de hoeveelheden die dan zullen vallen zullen bescheiden blijven.

Zaterdag tapt het weer uit een ander vaatje, er is veel bewolking en er komen gemakkelijk buien tot ontwikkeling waarbij een klap onweer niet is uitgesloten, al is de meeste kans op onweer meer voor het midden van het land, daar gaan ook de zwaarste buien vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 21 á 22 graden bij een meest matige wind it het zuiden/zuidwesten. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 16 graden.

Zondag klaart het weer flink op, de zon neemt de teugels in handen al zullen er ook nog wel stapelwolken ontstaan, het blijft droog en de zwakke tot matige wind waait uit het westen.

Vanaf maandag schiet te temperatuur omhoog, maandag 25, de dagen daarna wordt lokaal de 30 graden aangetikt maar of het een langere periode van hoge temperaturen gaat worden is nog maar de vraag, mogelijk gaat na woensdag de temperatuur alweer richting de normale waarden van 21 tot 22 graden.

 

Reageer op dit onderwerp