Weerbericht Enkhuizen: tijdens buien ook kans op hagel en onweer

ENKHUIZEN – Het lijkt vandaag eerder herfst dan zomer, vooral vanochtend en begin van de middag kunnen lokaal een paar stevige buien gaan vallen waarbij hagel en een klap onweer niet is uitgesloten. Lokaal valt er tussen de 5 en 9 mm aan hemelwater. De middagtemperatuur blijft steken bij een frisse 13 graden maar tijdens een bui daalt het kwik naar 9 á 10 graden. De wind waait uit het westen/zuidwesten en is matig van kracht maar tijdens een (onweers)bui vrij krachtig tot krachtig. Later in de middag kan het eventjes gaan opklaren maar vanavond neemt de kans op een bui weer toe.

Het weekend verloopt vrij onstuimig, de wind trekt aan naar vrij  krachtig/krachtig waarbij boven open land en aan water windvlagen tot 65/70km/u kunnen voorkomen. Het is bewolkt maar soms is er ook wat ruimte voor de zon. Zaterdag valt er een enkele bui, zondag vallen er meer buien, lokaal kan er dan tot 5mm aan neerslag gaan vallen. Tijdens een bui trekt de wind flink aan en daalt het kwik enkele graden. Zaterdag wordt het 14 graden, zondag 17 graden.

Kijken we naar de volgende week dan zien we dat ook de volgende week zeker t/m vrijdag het onstabiel en aan de frisse kant blijft, na maandag trekken de buien wel weg en komt de zon wat meer door de wolken heen. Overdag temperaturen rond de 16 graden in de nachten rond de 10 graden.