Weerbericht Enkhuizen: stralend zonnige zaterdag

ENKHUIZEN – Ons weer wordt bepaald door een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië die haar uitlopers tot boven Frankrijk heeft, de wind komt daarom bij ons uit het oosten/noordoosten en dat zorgt voor een vrijwel onbewolkte hemel en hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

Vanmiddag loopt de middagtemperatuur op naar rond de 22 graden, lokaal kan het een graadje warmer worden maar vlak aan het water een graadje lager vanwege de nog lage temperatuur van het water. De wind is overwegend zwak tot matig van kracht. In de nacht naar zondag is het helder en daalt het kwik naar 12 graden.

Zondag komt er een storing ten oosten van ons wat meer onze kant op, veel last zullen wij er niet van hebben maar het zorgt wel voor dat op grotere hoogte de lucht wat vochtiger wordt en er wat wolkenvorming kan ontstaan. De temperatuur blijft ook iets achter bij vandaag, 20 tot 21 graden en de wind waait nog steeds uit het oosten/noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

Maandag, tweede Pinksterdag, wordt het warm, de temperatuur loopt dan op naar rond de 24 á 25 graden, vlak aan water iets lager. De wind waait nog steeds uit het noordoosten en valt vrijwel geheel weg. Na maandag is dinsdag ook nog een warme dag met 23 graden overdag, maar dan komen al de eerste tekenen van een weersverandering, hoge bewolking waardoor het niet helemaal zonnig zal blijven. Vanaf woensdagavond neemt de kans op buien toe, maar de hoeveelheden laten zich niet voorspellen. De ene berekening gaat uit van enkele millimeters tot en met zondag, de andere laat hoeveelheden tot enkele tientallen millimeters zien.  En ook onweer is niet uitgesloten.