Weerbericht Enkhuizen: Rustig zomerweer

ENKHUIZEN – Na het oplossen van nevel en mist(banken) zijn er vandaag zonnige perioden, wel is er sluierbewolking aanwezig die de zon soms wat kan temperen. In de loop van de middag kunnen er langs de westkust enkele wolkenvelden van zee overtrekken en elders ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft echter overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C in het noordwesten tot 26°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden, in de loop van de middag wordt de wind zwak en veranderlijk.

In de nacht naar vrijdag is het helder en droog. Vooral in het (noord)oosten kunnen er weer enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zwak en variabel, langs de kust staat er een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Vrijdag overdag zijn er opnieuw zonnige perioden. In de middag trekt er meer sluierbewolking over en krijgt de zon het wat moeilijker. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan zee tot lokaal nog 25°C in het oosten en zuidoosten. De west tot zuidwestenwind is matig, langs de kust soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)