11 C
Enkhuizen
26 oktober 2020 19:47
Enkhuizen Actueel

Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: frisse start, daarna vrij zonnig

ENKHUIZEN – Vandaag ziet het weerbeeld er alweer een stuk beter uit dan de afgelopen 2 dagen toen de middagtemperatuur amper de 8 graden haalde. Vandaag is het overwegend zonnig maar de dag start aan de frisse kant met lokaal zelfs een temperatuur van net onder het vriespunt tijdens zonsopkomst.

De middagtemperatuur loopt op naar rond de 13 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen en daalt naar 7 graden in de nacht naar donderdag.

Donderdag en vrijdag beloven ook 2 mooie zonnige dagen te worden met een middagtemperatuur van 16 graden op donderdag en 14 graden op vrijdag. De wind draait van west naar noordoost en voert droge maar ook frisse van oorsprong lucht vanuit het poolgebied met zich mee.

Na vrijdag bevinden we ons aan de zuidwestflank van een uitloper van een hogedrukgebied boven Scandinavië, waarmee een oostelijke stroming continentale lucht aanvoert die aanvankelijk van tropische oorsprong is.

Aan de noordkant van de uitloper is de stroming echter noordoostelijk en wordt aanzienlijk koudere polaire lucht aangevoerd, die waarschijnlijk op 20 april geleidelijk het land zal binnenstromen. Op 22 april trekt het hoog geleidelijk westwaarts en komt op de 23e komt het nabij Groot-Brittannië te liggen, waarmee wij in een noordelijke stroming terecht zullen komen.

Reageer op dit onderwerp