5.6 C
Enkhuizen
2 december 2020 22:11
Enkhuizen Actueel

Weerbericht Enkhuizen: frisse start daarna veel zon en 10 graden

ENKHUIZEN – Een hogedrukgebied boven de Baltische Staten trekt de komende dagen langzaam oostwaarts. Tot en met de tweede helft van de week wordt er in onze omgeving t.g.v. dit hoog relatief koude en droge continentale lucht aangevoerd. Aan het einde van de week en in het komende weekend is er tijdelijk sprake van lagedrukinvloed met enkele frontale restanten. Hierna blijft het door invloed van een opbouwend hoog boven de Atlantische Oceaan relatief rustig. Vanaf begin april wordt de verwachting onzeker, maar meerdere scenario’s duiden wel op een iets wisselvalliger weerbeeld

Voor vandaag houdt dat dus in dat we starten met zon en wij de dag ook eindigen met zon, net zoals gisteren wordt het een zonovergoten dag, misschien dat er soms een enkele sluierwolk overdrijft maar mag de pret niet drukken. De middagtemperatuur loopt op naar 10 graden en daalt naar rond het vriespunt in de nacht naar woensdag. De wind is matig van kracht en waait uit het zuid/zuidoosten.

Woensdag is een kopie van vandaag alleen valt de wind dan bijna weg en draait wat meer naar het oosten, in de nacht naar donderdag kan het lichtjes gaan vriezen.

Reageer op dit onderwerp