Weerbericht Enkhuizen: Flinke zonnige perioden

ENKHUIZEN – Een W/O georiënteerde hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan ligt de gehele periode vrijwel stationair boven België en het noorden van Frankrijk. Zondagochtend trekt een zwakke trog van west naar oost over het land. In de nacht naar maandag en maandagochtend trekt de uitloper van een warmtefront ten noorden van ons land over de Duitse Bocht en schampt mogelijk het Waddengebied.

Voor vandaag houdt het in dat wij te maken hebben met flinke zonnige perioden, de middagtemperatuur loopt op naar rond de 17 graden bij een zwakke tot matige west/zuidwestelijke wind. Omdat de zon al vrij sterk is loopt de UV-factor op naar 5, dus goed insmeren om niet te verbranden is noodzakelijk. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 10 graden.

Maandag overdag ook flinke zonnige perioden en een middagtemperatuur. De wind waait uit het westen/zuidwesten en is overwegend matig van kracht. Na maandag schakelt de lente een tandje bij, overdag schommelt de middagtemperatuur rond de 20 á 21 graden, zijn er flinke zonnige perioden en draait de wind van woensdag op donderdag van west naar de oosthoek om donderdag overdag door te draaien naar het zuiden/zuidoosten.

Wel zijn is er bewolking op deze dagen aanwezig maar de zon zal ook zeker zich laten gelden.