Weerbericht Enkhuizen: flinke zonnige perioden

ENKHUIZEN – Langzaam aan komen wij meer onder invloed van een krachtig hogedrukgebied te komen, we zullen dit vooral aan de temperatuur gaan merken, donderdag kan het bij ons zomers warm gaan worden.

Vandaag starten we met  wolkenvelden maar de zon zal al snel de hoofdrol gaan opeisen. De middagtemperatuur loopt op naar 17 graden bij een matige, soms vrij krachtige wind uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 11 graden.

Dinsdag veel zon en met 18 graden nog wat warmer dan vandaag, de wind waait nog steeds uit het westen/zuidwesten en zwakt af naar zwak tot matig.  Woensdag loopt de middagtemperatuur al op naar 20 graden, de wind draait dan naar het oosten/noordoosten en de Uv-factor loopt op naar 6 dus goed insmeren is een must als u lang buiten bent.

Donderdag, Hemelvaartsdag, wordt een zomers warme dag, ook bij ons komt de temperatuur uit rond de 25 graden, lokaal zelfs 27 graden. De wind waait uit het zuidoosten en voert hete lucht met zich mee uit het zuidoosten van Europa waar op dit moment temperaturen van 35 tot 40 graden worden gemeten. Donderdagavond neemt dan wel weer de kans op een (onweers)bui toe.